2013 Waterlijn (Album)

Nieuwe afbeelding (1)Een klein jaar na het debuut op Radio Noord heeft de band Krödde zijn eerste CD gepresenteerd, getiteld Waterlijn. Het album is in eigen beheer opgenomen en telt elf eigen composities. Er staan voornamelijk Nederlandstalige liedjes op, maar ook een aantal Grunneger nummers, waaronder het eerste hitje Duuster. De nummers op de CD vallen op door teksten met diepgang en een serieuze muzikale inslag. Centraal thema op de CD is het leven met al zijn grillen en onzekerheden.

 

2014 Zunneschien (Single)

ZunneschienIn het voorjaar van 2014 wordt een losse single uitgebracht die niet op de CD Waterlijn staat: Zunneschien. Een Gronings talig nummer en in tegenstelling tot Waterlijn een stuk vrolijker. Het nummer wordt een succes. Het komt op #1 terecht in de Noord 9 en staat sindsdien hoog genoteerd in de jaarlijst Alle 50 goud van Radio Noord.

 

2015 Bezeerd (Single)

BezeerdBegin 2015 werkt Krödde hard aan een nieuwe CD. Als aftrap voor die CD wordt de single Bezeerd uitgebracht. Een iets wat experimenteel nummer. Op de B-kant staat het nummer Prayer in G. Dit nummer is een Gronings talige cover van het nummer Prayer in C van Lilly Wood & The Prick. Het nummer is speciaal opgenomen voor het programma Café Martini van Radio Noord.

 

 

Krödde - Ins Blaue Hinein2015 Ins Blaue Hinein (Single)

In het voorjaar van 2015 wordt een 2e single uitgebracht van het nog te verschijnen nieuwe album. Ins Blaue Hinein is een rock nummer. Daarmee wil de band haar muzikale diversiteit laten zien. Het nummer lijkt in eerste instantie weinig te doen, maar wordt later die zomer toch opgepikt en wordt regelmatig gedraaid op Radio Noord.

 

Rousteg Album2016 Rousteg Hoes (Album)

In juli 2016 verschijnt eindelijk het langverwachte tweede album van Krödde. Een CD die in tegenstelling tot Waterlijn een echte ‘band CD’ is. Op het album staan 11 nummers, allemaal in de Groninger taal. Het is een meer gevarieerd album geworden dat Waterlijn. Er staan zowel gedragen liedjes op, als lekkere popsongs.