De basis van Krödde bestaat uit Rients Faber (zang) en Bart Corporaal (piano en zang). Zij schijven en componeren de nummers. Samen met Jorgen Middel (gitaar) en Arjan Schepenaar (bas) en Rob Vergonet (drum) vormen zij de band Krödde.

 

Rients Faber (zang):

Rients zingt eerst in een aantal coverbands, maar maakt met Krödde de liedjes waar hij zelf helemaal achter staat. Hij is verantwoordelijk voor de Groningstalige teksten van Krödde. Hoewel Rients een geboren en getogen Groninger is, is hij niet grootgebracht met het Groningse dialect. Toch is dit wel de taal waarbij hij zich thuis voelt en er daarom ook in schrijft.

BV1b

 

 

Bart Corporaal (Piano en Zang):

Bart groeit op met blokfluit en piano maar stapt zijn studententijd binnen met de ambitie te spelen in een echte band. Maar wat kan je met die verschrikkelijke blokfluit en wat moet je met klassieke piano? Hij bluft zich daarom een band in met de bewering dat hij een goede drummer is. De waarheid is dat hij daarvoor slechts 2 keer een drumstel heeft aangeraakt. Tijdens zijn studententijd speelt en componeert Bart veel met een vriend, maar van echt optreden komt het niet. Wel raakt hij hierdoor bedreven in het componeren en opnemen van muziek. Na zijn studietijd is een laag stof gekomen op het drumstel en herontdekt hij de piano. Bart is de muzikale motor achter Krödde. Hij componeert en arrangeert het grootste gedeelte van de nummers.

 

Jorgen Middel (gitaar en zang):

Jorgen heeft voordat hij Krödde komt versterken in verschillende bands gespeeld. Vanuit 1 van die bands kent hij Bart. Op het moment dat Krödde op zoek is naar muzikale versterking is het lijntje naar Jorgen zo weer gelegd. Jorgen begint eerst als bassist bij Krödde, maar na een paar optredens concentreert hij zich op de gitaar. Tijdens Live optredens verrijkt hij de samenzang met een 3e stem.

 

Arjan Schepenaar (bas):

Arjan is een genie op de bas. Hij speelt in meerdere bands. Vanuit het verleden kennen Rients en Arjan elkaar. Via Facebook is het oude contact weer zo hersteld als Krödde op zoek is naar een bassist. Arjan blijkt bij de eerste repetitie alle nummers te hebben uitgeschreven en speelt de nummers direct mee alsof hij deze al jaren kent.

 

Rob Vergonet (Drum):

Rob is een veelzijdig drummer die al jaren aan de weg timmert. Zijn roots liggen in de rock maar bij Krodde kan hij zijn ei ook uitstekend kwijt. Eddy de Jonge schreef hierover: “En doar maarkte ik de drummer op. Dee e nou veur t eerst mit of was dat zien menaar van speulen? Wel strak mor veuraal kaalm en in dainst van”. Kortom Rob is helemaal op z’n plek bij Krodde.